У контейнері з бананами в Україну намагалися ввезти пів центнера кокаїну

 

Служба безпеки України вилучила у порту “Південний” на Одещині 53,4 кілограма кокаїну, який учасники українського наркоугруповання намагались ввезти з однієї з країн Південної Америки.

Про це у вівторок, 5 травня, інформують у пресцентрі української спецслужби.

Зазначається, що співробітники СБУ виявили першу партію важкого наркотику під час огляду в порту вантажного контейнера з бананами.

45 брикетів з високоякісним кокаїном були приховані серед легального вантажу. Для підтвердження якості “товару” відправники маркували пакети своїм “фірмовим знаком” – зображенням “міньону”, що вказує на належність до одного з південноамериканських наркосиндикатів. Для ускладнення виявлення наркотику сканером кожен брикет був обгорнутий у свинцеве пакування”, – інформують речники СБУ.

Фото: пресцентр СБУ

В спецслужбі порахували, що орієнтовна вартість вилученого кокаїну на чорному ринку становить понад 200 мільйонів гривень.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до організації каналу контрабанди наркотиків.

Читайте також:
Два центнери кокаїну між бананів. СБУ ліквідувала морський канал контрабанди наркотиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна