Рада подвоїла фінансування податкової міліції, яку Зеленський обіцяв ліквідувати

 

У квітні Верховна Рада виділила майже пів мільярда гривень додатково на фінансування Державної фіскальної служби та податкової міліції.

Про це йдеться у розслідуванні програми “Схеми: корупція в деталях”, опублікованому у вівторок, 5 травня.

Виділеними 450 млн грн депутати фактично подвоїли бюджет органу, який команда президента Володимира Зеленського обіцяла ліквідувати.

Натомість, забрали кошти у Бюро фінансованих розслідувань, яке мало би замінити податкову міліцію.

Проте створення цього органу зрештою провалили.

За словами народного депутата від фракції “Голос” і члена бюджетного комітету парламенту Володимира Цабаля сама ДФС зараз збором доходів не займається.

ДФС мала реформуватись на дві частини, сенсу збільшувати її фінансування немає. Але Мінфін відмовився пояснювати, для чого було збільшено фінансування ДФС.

Податкова міліція – спеціалізований підрозділ Державної фіскальної служби, що займається боротьбою з податковими правопорушеннями та є органом досудового розслідування у справах про ухилення від оподаткування та порушення в бюджетній сфері. Має такі ж повноваження, як і низка інших правоохоронних органів.

Раніше, перед виборами, у команді Зеленського заявляли, що задля боротьби з корупцією, планують створити новий орган для розслідування справ про економічні злочини і подати законопроект про БФР фінансових розслідувань.

Тодішній секретар РНБО Олександр Данилюк повідомляв, що створення Бюро фінансових розслідувань президент Володимир Зеленський вважає за пріоритетне завдання.

Бюро мало бути саме аналітичним, а не силовим центром, покликаним упереджувати вчинення злочинів у фінансовій сфері, зокрема, займатиметься виявленням, припиненням, розкриттям та досудовим розслідуванням злочинів, а також матиме право на ОРД.

На доручення глави держави проєкт закону про Бюро фінансових розслідувань був внесений до Верховної Ради як невідкладний 30 серпня 2019 року. Проте, вже 2 жовтня його зняли з розгляду.

Читайте також:
Уряд призначив Олексія Любченка новим головою Податкової служби

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна