“Чоловік за 50 років із хронічною хворобою серця”: у МОЗ оприлюднили “портрет” смертності від COVID-19 по Україні. ІНФОГРАФІКА

 

Інфографіка: ЦГЗ МОЗ

Середній по Україні показник летальності від ускладнень COVID-19 (відношення смертей до випадків зараження) станом на 30 квітня перевищений у семи областях.

Про це 30 квітня поінформував Центр громадського здоров’я України при МОЗ.

Показник летальності, що перевищує середній по Україні, зареєстровано в таких областях: Івано-Франківська (5,8%); Кіровоградська (4,6%); Львівська (3,3%); Сумська (3,9%); Хмельницька (6,1%); Чернігівська (8,0%); Полтавська (3,0).

Станом на 30 квітня в Україні було зареєстровано 261 випадок смертей від ускладнень, викликаних COVID-19. Показник смертності становить 0,62 на 100 тисяч населення. Середня летальність – 2,5%.

У статево-віковій структурі померлих переважають чоловіки – 146 (56%) та люди віком старші 50 років (85%).

90% померлих – це люди старші 50 років із супутніми захворюваннями.

Відповідно до поширеної інфографіки, 76,1% померлих від ускладнень COVID-19 мали серцево-судинні захворювання. Також серед супутніх діагнозів – цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок, печінки, легень, неврологічні хвороби та ожиріння.

“У 34% померлих із супутньою патологією було декілька захворювань: серцево-судинні та цукровий діабет, імунодефіцит та ожиріння тощо”, – відзначили в ЦГЗ.

“Дев’ять людей із кількості померлих мали в анамнезі поїздки за кордон протягом останніх 14 діб до появи симптомів”, – відмітили у відомстві.

Серед померлих людей із COVID-19 16 медичних працівників. Серед померлих медиків 75% – віком понад 60 років.

За даними ЦГЗ МОЗ, усі пацієнти із кількості померлих мали позитивний результат лаборатороного дослідження методом ПЛР на SARS-CoV-2. При цьому 248 особи були госпіталізовані, 62% із них перебували на штучній вентиляції легень чи екстракорпоральній мембранній оксигенації.

Як зазначається, середня тривалість від початку симптомів до смерті пацієнта з COVID-19 складає 13 днів. Від моменту госпіталізації в заклад охорони здоров’я до смерті — 7 днів.

Як повідомляла “Новинарня“, станом на 30 квітня в Україні діагностовано 10406 випадків COVID-19, одужали 1238 особи. За попередню добу було зареєстровано 540 нових випадків коронавірусної хвороби.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна