НАЗК зупинило держфінансування “Слуги народу” за її заявою

 

Національне агентство з питань запобігання і протидії корупції зупинило державне фінансування правлячої партії “Слуга народу” на III та IV квартали 2020 року відповідно до заяви цієї політсили.

Про це в четвер, 30 квітня, повідомила пресслужба НАЗК.

Зазначається, що фінансування зупинену у зв’язку зі зверненням партії до НАЗК 23 квітня. Загальна сума коштів, від яких відмовилася “СН” – понад 70 млн грн.

“Звернення партії пов’язане з прагненням перенаправити ці кошти на потреби українських медиків та засобів їх захисту від пандемії коронавірусу (COVID-19)”, – ідеться в пресрелізі Агенції.

Відтак НАЗК готує звернення до Міністерства фінансів про можливість зменшення видатків Агентства за бюджетною програмою “Фінансування статутної діяльності політичних партій”, і Мінфін надалі має прийняти рішення про перенаправлення вивільнених коштів.

Раніше голова правлячої партії Олександр Корнієнко заявляв, що “Слуга народу” вирішила відмовитися від передбаченого законом держфінансування діяльності на 2020 рік, щоб спрямувати ці кошти на боротьбу з коронавірусом.
Президент Володимир Зеленський закликав і інші політичні сили відмовитись від держфінансування.

За чинним законом, така відмова неможлива. Однак, згідно з ухваленими змінами до держбюджету, які затвердила Верховна Рада, політичні партії можуть відмовлятися від державного фінансування на один чи декілька кварталів або на цілий рік.

Читайте також:
Партіям відшкодували майже пів мільярда витрат на виборах, – “Чесно”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.