Рябошапка прокоментував завершення розслідування справи Гандзюк

 

Колишній генеральний прокурор Руслан Рябошка вважає, що передчасна передача до суду справи вбивства активістки Катерини Гандзюк може бути “злиттям провадження”. Відновити вдруге розслідування вже буде неможливо.

Про це Рябошапка заявив увечері у вівторок, 28 квітня, в коментарі “24 каналу”

“З того, що я знаю, то велика кількість слідчих дій не була проведена і велика кількість доказів, які були би визначальними для того, щоб отримати обвинувальні вироки, зібрані не були”, – сказав колишній генпрокурор.

За словами Рябошапки, він розуміє та поділяє “стурбованість активної частини українського суспільства, яка вчора вийшла до офісу президента”.

“Занадто рано цю справу передали до суду”, – стверджує Рябошапка.

Колишній генеральний прокурор вважає, що існує загроза передчасного розкриття матеріалів провадження.

“Тому передчасне розкриття матеріалів кримінального провадження і передача до суду – це фактично, грубо кажучи, є злиттям провадження. Другий раз відновити це провадження буде неможливо”, – підсумував Рябошапка.

Як інформувала “Новинарня“, 27 квітня офіс генпрокурора заявив, що завершено досудове слідство у провадженні щодо підозрюваних організатора й замовника нападу на Катерину Гандзюк – Олексія Левіна (Москала) та Владислава Мангера.

Увечері 27 квітня на Банковій протестували проти дочасного завершення розслідування справи Гандзюк.

Читайте також:
Венедіктова виконала вимогу Мангера в день його народження, – батько Гандзюк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна