Повторні тести в Києві не підтвердили коронавірус у медиків харківського шпиталю

 

Повторне ПЛР-тестування в Києві не підтвердило раніше встановлений харківськими епідеміологами COVID-19 у медпрацівників шпиталю.

Про це надвечір у вівторок, 28 квітня, повідомили в пресцентрі Командування Медичних сил ЗСУ.

Зазначається, що 26 квітня до ВМКЦ Північного регіону з Харківського обласного лабораторного центру надійшла інформація про те, що 9 працівників лікувального закладу після проходження ПЛР-тесту на COVID-19 мають позитивний результат.

“Оскільки у жодного з них до проходження тесту не було зафіксовано клінічних проявів хвороби, це викликало сумнів у правильності результату”, – підкреслюють у профільному Командуванні.

Відтак, там прийняли рішення відібрати повторні біологічні матеріали у зазначених осіб.

Ще 50 зразків було взято у персоналу госпіталю, який мав контакти із зазначеними особами або надає допомогу пораненим.

Усі біологічні матеріали надіслали до вірусологічної референс-лабораторії в Київ.

“За результатами контрольного тестування, сім військових медиків, які раніше мали підтвердження щодо захворювання, отримали негативну реакцію на гостру респіраторну хворобу COVID-19, результати ще двох тестів надійдуть найближчим часом”, – повідомляють у КМС ЗСУ.

Сьогодні, 28 квітня, у цих дев’яти медиків здійснили другий забір біологічного матеріалу, який також відправили до лабораторії.

До надходження результатів двох ПЛР тестів дев’яти медичних працівників з підозрою на коронавірус та ще 9 військових медиків, які перебували з ними у ймовірному контакті, знаходитимуться на самоізоляції.

У разі отримання двох негативних результатів ПЛР тестувань зазначені особи будуть вважатися здоровими.

Читайте також:
Футболіст Зозуля з командою волонтерів допомагає ЗСУ боротися з СOVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна