На Сумщині померла жінка, яку медики відмовилися шпиталити: поліція відкрила провадження

 

У Сумах 20 квітня померла 79-річна жінка, в неї була висока температура та високий рівень цукру. За версією поліції, лікарні Сум відмовлялися її госпіталізувати.

Про це у вівторок, 21 квітня, повідомили в пресслужбі Нацполіції Сумщини.

Як повідомляють у поліції, увечері 20 квітня до приймального відділення Сумської обласної клінічної лікарні бригадою швидкої допомоги була доставлена 79-річна жителька Путивльського району, яка з грудня минулого року проживала в Сумах у доньки.

Жінка мала високий рівень цукру в крові та високу температуру.

Попри всі намагання бригади медиків “швидкої” надати допомогу хворій, її стан не покращився, а спроби передати жінку на лікування до кількох лікарняних закладів Сум виявилися безуспішними. За версією слідства, жінку з високою температурою лікарні приймати не хотіли.

“Після дзвінка фельдшера бригади “швидкої” до поліції, жінку взяли до приймального відділення Сумської обласної клінічної лікарні, де вона й померла”, – йдеться у повідомленні правоохоронців.

Черговий лікар Іван Ручка розповів журналістам “Суспільного”, що жінка була доставлена у важкому стані, а реанімаційні заходи не допомогли, тож жінка померла.

Заступниця директора медцентру інфекційних хвороб Ірина Троцька розповіла, що в них не було підстав для того, щоб залишити жінку в них, бо експрес-тест на коронавірус у неї був негативним, а їх заклад в першу чергу приймає пацієнтів з ГРЗ, пневмоніями та підозрою на коронавірус.

У поліції розпочали кримінальне провадження за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками.

Експертна комісія тим часом з’ясовує ситуацію зі смертю жінки.

“Наразі проводиться експертна оцінка даної ситуації. Підготовлено наказ управління охорони здоров’я, визначені особи, які візьмуть участь у роботі експертної комісії. Після того, як будуть висновки, ми надамо всі відповіді”, – цитує начальника обласного управління охорони здоров’я Дмитра Кравцова “Укрінформ”.

За його словами, до висновків комісії буде долучено також результати судово-медичної експертизи.

Читайте також:
Найбільше зростання: в Україні за добу – 578 нових випадків COVID-19, померлих – 13. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна