На Великдень мешканець Донеччини загинув, намагаючись розібрати снаряд від РПГ

 

Від підриву на снаряді від гранатомета в Нікольському районі Донеччини загинув 24-річний місцевий житель. Як повідомили в поліції, він намагався розібрати вибухонебезпечний предмет, який знайшов поблизу села.

Трагедія сталася на Великдень, 19 квітня. Загиблий – мешканець села Веселе Нікольського району Донецької області.

“Встановлено, що потерпілий за межами села знайшов снаряд від РПГ, приніс додому та намагався його розібрати, що і спричинило вибух”, – ідеться в повідомленні на сайті Нацполіції.

Після підриву потерпілого з численними травмами доставили до лікарні в Маріуполь, потім оперативно відправили до Запоріжжя. Там чоловік помер уже в понеділок, 20 квітня.

Волноваський відділ поліції Донецької області встановлює повні обставини події. Факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 115 Кримінального кодексу України з приміткою “нещасний випадок”.

Правоохоронці закликають громадян дотримуватися правил безпеки, які врятують життя на територіях, де можуть бути міни й вибухонебезпечні предмети:

  • обмежте перебування у місцях, де є ризик натрапити на предмети війни: в лісосмугах, біля водойм, у покинутих будинках, районах, де раніше велися активні бойові дії;
  • завжди контролюйте ситуацію навколо себе: уважно дивіться під ноги та навколо;
  • не торкайтесь виявленого підозрілого предмета та не дайте цього робити іншим;
  • за можливості обгородіть місце виявлення підозрілого предмета та організуйте охорону;
  • не намагайтеся розібрати або спалити виявлений вибухонебезпечний предмет. Це майже у 100% випадків є причиною вибуху;
  • негайно повідомте про небезпечну знахідку за телефонами 101 або 102.

Читайте також:
Земля з мін. Якою ціною Україна розміновує Донбас

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна