Поліція обіцяє стежити за дотриманням умов карантину під час роздачі Благодатного вогню в Києві

 

Співробітники поліції та військовослужбовці Національної гвардії стежитимуть за дотриманням карантинних обмежень під час передачі в Україну Благодатного вогню.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

“Сьогодні делегація Української Православної церкви (йдеться про УПЦ МП, вона ж РПЦ в Україні. – “Н”) доставить в Україну Благодатний вогонь. Роздача вогню буде проводитись біля Свято-Воскресенського храму на вулиці Лаврській.
Охорону громадської безпеки та контроль за дотриманням карантинних обмежень поблизу храму підтримуватимуть столичні правоохоронці”, – зазначається в повідомленні.

Водночас у поліції наголошують, що “у звязку з протиепідемічними заходами вхід до церкви буде обмежено з метою дотримання правил протидії поширенню коронавірусу”, та закликають священнослужителів і вірян дотримуватися норм карантинних обмежень.

Церемонію сходження Благодатного вогню щороку у Велику Суботу перед Великоднем проводять у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі грецький Єрусалимський православний патріархат і Єрусалимський патріархат Вірменської апостольської церкви.

У 2020 році, з огляду на карантинні обмеження у зв’язку з пандемією коронавірусу SARS-CoV-2, сходження Благодатного вогню відбулося без присутності паломників та з обмеженою кількістю учасників.

За даними посольства Ізраїлю, раніше представники УПЦ МП передали послу Ізраїлю в Україні Джоелю Ліону лампаду для Благодатного вогню. Запалену лампаду мають передати назад представникові цієї конфесії, який чекатиме її в літаку в єрусалимському аеропорту “Бен-Гуріон” і доставить до Києва.

Читайте також:
ПЦУ цьогоріч може не отримати благодатний вогонь, – Епіфаній

Як писала “Новинарня“, 18 квітня мер Києва Віталій Кличко повідомив, що в столиці виявлено 65 нових випадків інфікування коронавірусом, із них 26 – у Києво-Печерській лаврі.

Також є дані про те, що коронавірусну інфекцію діагностували у предстоятеля УПЦ МП митрополита Онуфрія (Березовського) та управителя справами УПЦ МП митрополита Антонія (Паканича).

17 квітня митрополит Антоній закликав парафіян, попри карантин, прийти до Свято-Воскресенського храму поблизу лаври по Благодатний вогонь. При цьому він додав, що для уникнення масового скупчення людей Благодатний вогонь у цьому храмі можна буде отримати протягом усього тижня після Великодня “за попереднім записом”.

Читайте також:
У Києві в семінарії УПЦ МП коронавірус підхопили 19 осіб

Раніше в столичній поліції повідомили, що для забезпечення громадського порядку та безпеки поблизу храмів території Києва, де проводитимуться богослужіння у Великодню ніч із 18 на 19 квітня, чергуватимуть поліцейські та нацгвардійці.

Перед відзначенням свята Христового Воскресіння столичні правоохоронці зустрілися з представниками церков та священнослужителями різних релігійних організацій і наголосили на дотриманні вимог чинного законодавства щодо запобігання поширення на території України інфекції COVID-19, а також мирного проведення заходів.

Як зазначив т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції у Києві Олександр Пивовар, упродовж 18 та 19 квітня 2020 року богослужіння з нагоди святкування Великодня відбуватимуться у 179 релігійних спорудах міста.

Але, у зв’язку з карантином, без парафіян

“Поліцейські патрулюватимуть територію поблизу церков та храмів, аби підтримати правопорядок і запобігти можливим порушенням протиепідемічних заборон. Крім того, працівники поліції діалогу будуть проводити активну превентивну роботу, наголошуючи громадянам на необхідності свідомого дотримання правил карантинних обмежень з метою зниження ризику поширення коронавірусу”, – зазначив Пивовар.

Читайте також:
Великодні богослужіння українські телеканали транслюватимуть онлайн: ДЕ ТА КОЛИ ДИВИТИСЯ

Без верби, великодніх кошиків і гробків: Синод ПЦУ оголосив правила свят у час карантину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна