ООС: у Страсну п’ятницю ворог вчинив п’ять обстрілів, але сам зазнав втрат

 

Протягом доби 17 квітня збройні формування Російської Федерації п’ять разів обстріляли позиції Об’єднаних сил. Упродовж доби противник відкривав вогонь із мінометів калібру 120 мм, які за Мінськими домовленостями повинні знаходитись в районах відведення, а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це повідомив пресцентр штабу ОС у ранковому зведенні.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) противник вчора чотири рази порушив “режим тиші”.

Поруч із Гнутовим та Авдіївкою окупанти обстріляли наші позиції з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру й стрілецької зброї.

Поблизу Опитного противник із напрямку населеного пункту Веселе застосував автоматичні станкові гранатомети.

Для провокацій українських підрозділів, які тримають оборону біля Старогнатівки, загарбники використали великокаліберні кулемети.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) загарбники випустили чотири міни калібру 120 мм по наших позиціях поруч із селищем Південне.

Втрат серед українських військовослужбовців внаслідок ворожих обстрілів не було.

Підрозділи Об’єднаних сил невідкладно реагували на усі збройні провокації та прицільним вогнем по позиціях противника змушували його відмовитись від продовження обстрілів.

“За попередніми даними розвідки, 17 квітня українські військовослужбовці відправили на лікування з пораненнями різного ступеня важкості щонайменше двох російських найманців”, – зазначено у зведенні.

Від початку поточної доби, передвеликоднього 18 квітня, російсько-окупаційні війська активності не проявляли. Втрат серед наших захисників немає.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна