Окупанти видали “указ”, яким дозволили називати Луганськ “містом Ворошиловград”

 

Глава терористичного угруповання “ЛНР” Леонід Пасічник підписав “указ”, який дозволяє використовувати щодо Луганська його колишню назву “місто Ворошиловград”.

Про це в п’ятницю, 17 квітня, повідомляє видання “Новости Донбасса”.

В “указі” зокрема, йдеться про те, що найменування “місто Ворошиловград” буде використовуватися поряд з найменуванням “місто Луганськ” при проведенні заходів, пов’язаних із Другою світовою війною. Зокрема, Днем перемоги 9 травня.

Як саме буде відзначатися День перемоги в цьому році на тлі пандемії коронавірусу, в угрупованні поки не знають.

Пасічник говорив, що остаточне рішення з цього питання приймуть ближче до самої дати.

Як відомо, Луганськ називався Ворошиловградом в 1935-1958 і 1970-1990 роках на честь радянського військового і політичного діяча Климента Ворошилова.

Ворошилов брав участь у репресіях часів правління Сталіна. Зокрема, він брав участь в розгляді так званих розстрільних списків – переліків осіб, репресованих за санкцією членів Політбюро.

Підписи в списках означали винесення обвинувального вироку. Підпис Ворошилова був на 185 списках, за якими були засуджені і розстріляні понад 18 тисяч осіб.

У його рідному Лисичанську Луганської області за радянських часів був встановлений бюст після присвоєння Ворошилову другої зірки Героя СРСР.

Бюст демонтували 13 листопада 2015 року в рамках закону України “Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного тоталітарного режимів і заборону пропаганди їх символіки”.

Читайте також:
Ватажок “ДНР” Пушилін не збирається скасовувати парад на 9 травня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна