Комітет Ради просить ЦВК відзвітувати щодо підготовки до місцевих виборів

 

Через карантин в Україні комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Верховної Ради звернувся до Центральної виборчої комісії з питаннями щодо місцевих виборів.

Про це заявили після засідання комітету в четвер, 16 квітня, інформує “РБК-Україна”.

У зверненні йдеться, що комітет стурбований станом підготовки до місцевих виборів 25 жовтня у зв’язку з пандемією коронавірусу і карантином.

“(…) і запропонував ЦВК визначити перелік проблемних питань, які можуть виникнути при призначенні, підготовці та проведенню виборів”, – йдеться у зверненні.

У комітеті наголосили, що заплановані на 25 жовтня чергові місцеві вибори повинні бути призначені не пізніше, ніж за три місяці, а виборчий процес має початися за п’ятдесят днів до дня голосування.

Також комітет попросив ЦВК до 24 квітня надати проект календарного плану організаційних заходів з підготовки і проведення місцевих виборів.

Читайте також:
Партіям відшкодували майже пів мільярда витрат на виборах, – “Чесно”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна