Місія ОБСЄ потрапила під обстріл в окупованій Ясинуватій

 

Спостерігачі місії ОБСЄ потрапили під обстріл на окупованій території Донецької області, м Ясинуватій.

Про це повідомляє сайт організації.

У звіті СММ ОБСЄ зазначено: “13 квітня патруль СММ у складі чотирьох співробітників на двох автомобілях перебував біля залізничного вокзалу в н. п. Ясинувата (непідконтрольний урядові, 16 км на північний схід від Донецька) для здійснення моніторингу дотримання локального режиму припинення вогню задля сприяння забезпеченню функціонування Донецької фільтрувальної станції (15 км на північ від Донецька).

Незважаючи на те, що були надані гарантії безпеки щодо дотримання локального режиму припинення вогню, о 13:23 двоє членів патруля Місії, які стояли ззовні, почули 9 вибухів невизначеного походження і 6 черг зі стрілецької зброї приблизно за 1–2 км на захід, а також свистячий звук, за їхньою оцінкою, трьох куль, випущених зі стрілецької зброї, або трьох осколків боєприпасів на різній відстані над їхніми головами. Згодом зі своєї позиції спостерігачі помітили, як вони влучили в різні місця біля них: у зовнішню стіну будівлі вокзалу (орієнтовно за 20–50 м на південь), у землю (приблизно за 50 м на захід) та у вагон (на відстані близько 100 м на південь).

Спостерігачі негайно перемістилися на 1 км північніше залізничного вокзалу в Ясинуватій і продовжили здійснювати моніторинг дотримання режиму припинення вогню задля сприяння забезпеченню функціонування ДФС. Патруль благополучно повернувся на базу, розташовану в непідконтрольному урядові Донецьку”.

Українська сторона не коментувала інцидент. Бойовики “ДНР” звинувачують в обстрілі ЗС України.

Читайте також:
Доба ООС 13 квітня: бойовики сім разів порушили “режим тиші”, ЗСУ – без втрат

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна