Мешканці Львова й Тернополя найкраще в Україні дотримуються самоізоляції

 

Львів’яни й тернополяни найбільш сумлінно, порівняно з мешканцями інших великих міст України, дотримуються одного із ключових правил карантину – самоізоляції.

Як повідомляє сайт “Збруч”, про це свідчать дані компанії “Київстар”, що грунтуються на аналізі пересування абонентів мобільного зв’язку.

Найбільш сумлінними виконувачами карантинних обмежень в Україні є міста Львів і Тернопіль. З-поміж областей найбільш пильно дотримуються самоізоляції Київська та Одеська.

Система відстежувала зміни базових станцій телефонами групи абонентів і віддалення від зони переважного місця розташування на радіус понад 1 км упродовж календарного дня, за який виконується розрахунок даних.

Найбільша “осілість” абонентів властива Київщині – 29,2% абонентів обмежили своє пересування на період самоізоляції. Індекс дотримання самоізоляції на Одещині становить 21,9%, на Харківщині – 19,15%, на Львівщині – 18,8%, у Дніпропетровській області – 18,3%.

Також досить сумлінні мешканці Полтавської (16,8%), Запорізької (16,2%), Тернопільської (15,8%) та Івано-Франківської області (15,8%).

З-поміж міст найкраще самоізолюються Львів (62%) і Тернопіль (59%), Черкаси (48%), Рівне (42%), Івано-Франківськ (37%).

“Ми сподіваємося, що наочна ілюстрація важливої та корисної інформації у вигляді інтерактивних графіків і карт, побудованих на основі даних big data, допоможе користувачам краще зрозуміти, що відбувається”, – прокоментував представник компанії Павло Даніман.

Як інформувала “Новинарня“, на Львівщині під час карантину заборонили гуляти в лісі.

Читайте також:
Степанов: Рішення про терміни карантину ухвалять ближче до 24 квітня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна