“Лікарі без кордонів” запустили гарячу лінію з психологічної підтримки в Донецькій області

 

Міжнародна медична гуманітарна організація “Лікарі без кордонів” запустили гарячу лінію для підтримки психологічного здоров’я в Донецькій області у зв’язку з пандемією COVID-19.

Про це у вівторок, 14 квітня, повідомили “Новинарні” в організації.

“Лікарі без кордонів” забезпечують безкоштовні та конфіденційні психологічні консультації з експертом.

“У ситуації, що склалася, люди можуть відчувати стрес, почуватися наляканими, погано спати чи їсти, а також відчувати біль у тілі. Підтримувати емоційне благополуччя в цей період є настільки ж важливо, як і підтримувати фізичне здоров’я”, – наголосили в організації.

Гаряча лінія діятиме для населення Мар’їнського та Волноваського районів.

“Проживання поблизу лінії розмежування і так призводить до стресових ситуацій серед населення. Наразі COVID-19 виступає новим тягарем, особливо для найбільш уразливих верств населення – людей похилого віку і тих, хто має хронічні захворювання, такі як цукровий діабет чи гіпертензія, оскільки вони знаходяться в групі підвищеного ризику. Якщо вам складно з цим справлятися, якщо ви відчуваєте безсилість, злість, страх, незахищеність, тривогу, розчарування, самотність, пам’ятайте: ви не одні, ми готові вас підтримати”, – розповіла психолог Галина Мізіна.

Зв’язатися з організацією можна за номерами телефонів:

  • 050 285 6665;
  • 068 609 0685;
  • 066 644 0279;
  • 068 607 5352.

Довідково:
“Лікарі без кордонів” – це міжнародна медична гуманітарна організація, яка працює в понад 70 країнах світу.

“Лікарі без кордонів” працюють в Україні з 1999 року, а сьогодні їхня діяльність в країні пов’язана з лікуванням інфекційних захворювань, таких як туберкульоз, ВІЛ і гепатит С, а також наданням допомоги людям, які постраждали в результаті конфлікту.

Читайте також:
Німеччина виділить ще €4 млн на гуманітарну допомогу Сходу України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна