Понад половина киян назвали коронавірус реальною загрозою, – соціологія

 

Переважна більшість мешканців Києва підтримали режим “масковий режим” під час карантину, а понад половина киян назвали коронавірус реальною загрозою для життя і здоров’я.

Про це свідчить опитування агентства “Рейтинг”, опублікованого у понеділок, 13 квітня.

92% опитаних підтримують введення вимоги обов’язкового носіння маски в громадських місцях. 71% – підтримують рішення міської влади Києва про закриття метрополітену на час карантину (21% – проти), 65% – не заперечують щодо обмежень на відвідування парків, лісосмуг, прибережних зон на час карантину (31% – проти).

53% киян вбачають реальну загрозу коронавірусу для себе і своєї сім’ї, а 40% – протилежної думки.

59% респондентів повідомили, що мали роботу до введення карантину. З них 21% зазначили, що продовжують працювати в звичайному режимі після введення обмежень, 22% працюють дистанційно, 13% перебувають у відпустці за власним бажанням і тільки 3% втратили роботу.

Під час дослідження були опитані 2000 жителів Києва у віці від 18 років і старші методом на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2,2%. Опитування проводилося 4−7 квітня 2020 року.

Як інформувала “Новинарня“, станом на ранок 13 квітня в Україні зафіксовано 3102 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, найбільше – на Буковині (463) та в столиці (495).

Читайте також:
Геращенко: Влада відмовилася посприяти в доставці 100 тис. захисних костюмів для медиків від Фонду Порошенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна