В Іспанії відновлюють роботу промислові підприємства

 

В Іспанії з понеділка, 13 квітня, відновлюють роботу підприємства, які не належать до критичної інфраструктури, зокрема у сфері промисловості та будівництва.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на El Pais.

Сповільнення економіки у цій країні тривало близько двох тижнів.

Нагадаємо, 9 квітня прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив про досягнення піку захворювань коронавірусом у країні.

Із 30 березня уряд Іспанії зобов’язав усі підприємства, не пов’язані з забезпеченням базових потреб, припинити свою роботу.

Загалом карантинні обмеження продовжаться, але в обсязі, оголошеному 14 березня: залишаються зачиненими школи, ресторани і бари, спортивні та культурні заклади.

Водночас із послабленням обмежень впроваджуються додаткові заходи безпеки. Зокрема, поліція роздасть 10 мільйонів масок тим людям, які будуть їздити на роботу у громадському транспорті.

Також оприлюднюють “протокол безпеки” для підприємств, які відновлюють роботу. Окрім поради максимально залишати людей на дистанційній роботі, радять подбати про забезпечення дистанції, обов’язково використовувати маски працівникам, які працюють на відстані 2 метрів одне від одного; людям радять дезінфікувати предмети, які виносили з дому, як окуляри та мобільні телефони.

Серед управлінців та фахівців медичної сфери немає одностайної думки, чи не зарано прийняли таке рішення.

Станом на полудень 13 квітня в Іспанії зафіксовано понад 166 тис. інфікованих COVID-19. Загальна кількість людей, які загинули від вірусу в країні, сягає понад 17,2 тис.

Читайте також:
Коронавірус у світі: США випереджають за числом померлих Італію, Іспанія демонструє одужання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна