Прем’єра Британії Бориса Джонсона виписали з лікарні

 

Прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона в неділю, 12 квітня, виписали з лікарні, де він перебував через захворювання на COVID-19.

Однак глава уряду Сполученого Королівства за порадою лікарів не збирається одразу повертатися до виконання своїх обов’язків, повідомляє Sky News. Після майже тижня, проведеного в госпіталі Сент-Томас у центрі Лондона, Джонсон вирушить відновлювати здоров’я до заміської резиденції Чекерс.

Наразі функції прем’єр-міністра виконує міністр закордонних справ Домінік Рааб. Передбачається, що Рааб керуватиме урядом, коли кабмін розглядатиме заходи щодо пом’якшення карантину в країні.

Вагітна наречена Джонсона Керрі Симондс сказала, що дуже вдячна лікарям, котрі вилікували її чоловіка. “Я ніколи не перестану дякувати їм”, – додала вона.

Як повідомлялаНовинарня” 27 березня, 55-річний прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон заразився коронавірусом. 6 квітня стан його здоров’я погіршився, Джонсон був госпіталізований, а ввечері того ж дня переведений у реанімацію. У зв’язку з цим він призначив виконувача обов’язків глави уряду замість себе. Із реанімації Джонсон вийшов 10 квітня.

Три дні поспіль у Британії від COVID-19 помирають більше 900 осіб. Загальне число загиблих – майже 9,9 тисяч, заражених – майже 80 тисяч.

Читайте також:
Прем’єр Британії Борис Джонсон виписаний з реанімації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна