Не я б’ю – РСЗВ “Верба” б’є! 10 огшбр оригінально привітала українців зі святом

 

Вітаючи українців з Вербною неділею (Вхід Господній у Єрусалим, 2020 року відзначається християнами східного обряду 12 квітня), пресслужба 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ використала зображення РСЗВ “Верба”.

“Не я б’ю – Верба б’є! Вітаємо українців з Вербною неділею, бажаємо щастя, миру, єдності та скорішої спільної Перемоги над ворогом! Святкуйте вдома – ми прикриємо!” – ідеться в дописі на ФБ-сторінці 10 огшбр.

10-та окрема гірсько-штурмова бригада, що має постійний пункт дислокації в Івано-Франківській області, зараз продовжує виконувати бойові завдання в зоні ООС на півдні Донецької області.

РСЗВ “Верба” — українська реактивна система залпового вогню калібру 122 мм на базі вантажівки КрАЗ-6322 і бойової частини БМ-21 “Град”, представлена у 2015 році харківським конструкторським бюро ХКБМ ім. О. О. Морозова. Комплекс прийнятий на озброєння України у 2019 році.
Пускова установка отримала низку вдосконалень у порівнянні з БМ-21 “Град”: системи навігації, зв’язку, вирівнювання і стабілізації платформи. Була розроблена також заряджальна машина, яка автоматизує процес заряджання.

Читайте також:
До військових моряків у Маріуполі прийшли колядувати бійці 10 огшбр. ФОТО

“Тим, хто тримає небо Різдва”: Санта і 10 огшбр привітали українців новим відео з передової

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна