Шмигаль пообіцяв після піку епідемії “найкращий план” і кредитну програму “Нові гроші”

 

Кабінет Міністрів представить свій план і заходи з відновлення економіки після настання “переломного моменту” у розвитку епідемії коронавірусу, до якого Україна “помірно і плавно” рухається.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” на телеканалі “Україна” в п’ятницю, 10 квітня.

“Ті країни, де стався пік, і вони пішли вниз, звичайно, можуть починати говорити і готувати людей до завершення карантинних заходів і “розігріву” економіки. Поки, дуже помірно і плавно, але ми рухаємося вгору, на жаль. І ось той переломний момент, який, сподіваюся, настане після Великодня, коли ми почнемо рухатися вже вниз за кількістю виявлених хворих, загальної кількості хворих, за кількістю, на жаль, померлих”, – сказав глава уряду, якого цитує “Інтерфакс-Україна”.

Шмигаль зазначив, що після настання цього пікового моменту уряд почне представляти свій план і заходи, які він уже розробляє, щоб “через три-чотири тижні представити їх малому і середньому бізнесу, громадянам, країні, містам, підприємствам”.

“Цей план у роботі, ми працюємо над цим практично цілодобово. Як тільки він буде готовий, відшліфований, відразу буде представлений. Повірте, він буде одним із кращих серед наших країн-сусідів. У ньому і кредитні канікули, і рефінансування кредитів, підтримка малозабезпечених і безробітних”, – зазначив він.

Прем’єр також вважає, що в Україну повернулася велика кількість активних ініціативних громадян, які працювали за кордоном, і їм також треба дати можливість рухатися вперед.

“Тому буде кредитна програма, яка буде називатися “Нові гроші”. Крім того, бізнесу, який не брав кредити і працював “по-білому”, ми будемо готові під гарантії держави або гарантовані державою кредити забезпечити в розмірі піврічного фонду оплати праці”, – сказав Шмигаль.

Читайте також:
Фонд боротьби з коронавірусом становитиме 66 млрд грн, – Зеленський

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна