У Львові римо-католицькі храми будуть зачинені на Великдень

 

Львівський міський голова Андрій Садовий повідомив, що провів зустріч у форматі Ради єпископів щодо святкування Великодня: вирішили, що римо-католицькі храми вже цієї неділі, не Великдень, будуть зачинені.

Про це львівський міський голова розповів у п’ятницю, 10 квітня, в ефірі “Радіо Свобода”.

“Ми мали спільну зустріч у форматі ради єпископів, на прохання самих єпископів і ми проговорювали подальші дії, тому що незабаром Пасха, а римо-католики святкують вже цієї неділі. І є чітка позиція, що в неділю всі Римо-католицькі храми будуть зачинені , буде вестися онлайн-трансляція і не буде жодного освячення пасок. Паски можна посвятити вдома свяченою водою, а коли закінчить карантин, тоді вже будемо святкувати. Це римо-католики”, – зазначив мер Львова.

За словами Садового, щодо православних і греко-католиків, то вони фіналізують свою спільну позицію із міською радою і вона буде відома до кінця дня.

“Наша задача – уберегти людей. Інших ліків, крім карантину, немає”, – зазначив він.

У Львівській області на сьогодні офіційно підтверджено 82 випадки захворювання на коронавірус.

4 квітня у Львові зафіксували першу смерть від коронавірусного захворювання COVID-19 – помер 69-річний чоловік.

Читайте також:
“У нас Бог живий, а не Бог онлайн”: в УПЦ МП розповіли, як проводитимуть службу на Великдень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна