У Збройні сили передали ще чотири пожежні танки

 

Львівський бронетанковий завод передав Збройним силам України ще чотири гусеничних броньованих пожежних машини ГПМ-54.

Про це відзвітували в четвер, 9 квітня, у пресслужбі державного концерну “Укроборонпром”.

На сучасні ГПМ-54 встановлено нове гідравлічне обладнання європейських виробників для забезпечення управління лафетним стволом, бульдозерним обладнанням і механізмом підйому кузова машини.

“Також встановлено нове бульдозерне обладнання марки з грейдерним положенням, допрацьовано можливість включення пожежного насоса лафетного ствола для проведення гасіння пожежі без зупинки основного двигуна на місці та під час руху”, – розповідають у пресслужбі “Укроборонпрому”.

Зазначається, що на завершальній стадії капітального ремонту та модернізації перебувають ще три одиниці ГПМ-54.

Завод планує завершити їхній ремонт до кінця поточного місяця, випереджаючи графік.

“Завод завантажений контрактами в рамках державного оборонного замовлення до серпня 2020 року. Здебільшого це ремонт і модернізація танків Т-64 для потреб наших військових. Однак, ми сподіваємося до того часу отримати від Міноборони України нове державне оборонне замовлення на 2020 рік, щоб мати можливість працювати й надалі безперебійно забезпечувати військових якісно відремонтованою бронетехнікою”, — розповів керівник ДП “Львівський БТЗ” Віктор Андрощук.

На сьогодні цей пожежний танк — єдиний вид броньованої пожежної гусеничної техніки, що є на озброєнні в ЗСУ, він потрібний на складах зброї та боєприпасів для гасіння пожеж різних класів складності, коли доступ іншої пожежної техніки неможливий.

Створений на базі танка Т-55, він має цистерну для води місткістю 10 м3, а також бак для піни — 1,1 м3 та може гасити пожежу водою на відстані до 60 метрів.

Читайте також:
Попри пандемію: Україна почала поставку БМП-1 для потреб ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна