На Буковині на вихідних закриють всі заклади торгівлі

 

У Чернівецькій області з 13:00 суботи, 11 квітня, і до 6:00 понеділка, 13 квітня, запроваджують особливий режим. У цей час по всій області закриють всі заклади торгівлі, зокрема продуктові магазини і АЗС, працюватимуть лише аптеки.

Про це у п’ятницю, 10 квітня, повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Ці рішення ухвалила комісія ТЕБ і НС області 9 квітня за рекомендацією відповідної державної комісії для всіх західних областей.

“Ми отримали рекомендації державної комісії ТЕБ і НС – не лише для Чернівецької, а для всіх західних областей України. Хоча ми, на жаль, серед лідерів, і найбільше випадків інфікування встановили в Чернівецькій області, але тенденція на зростання кількості інфікованих є не тільки в нас – у Тернопільській, Івано-Франківській областях теж мають сотні інфікованих. Тому у всіх західних областях на вихідних запровадять додаткові обмежувальні заходи”, – сказав він.

Згідно з рішенням місцевої комісії ТЕБ і НС, на вихідних обмежать роботу всіх торгівельних об’єктів, незалежно від форми власності, крім аптек, і всіх суб’єктів господарювання на території області. У Чернівцях працюватиме лише одна АЗС на вулиці Галицький Шлях для заправки виключно екстрених служб – пожежників, поліції, швидкої допомоги та газової служби.

Також комісія рекомендувала місцевим адміністраціям організувати обробку всіх вулиць, скверів, парків і доріг дезінфекційними засобами тричі на день, а також вирішила упродовж 10 квітня визначити перелік місць обсервації в області.

Як інформувала “Новинарня“, станом на ранок 10 квітня в Україні зафіксовано 2203 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, в Чернівецькій області – 366.

Читайте також:
МОЗ перевірить Прикарпаття через високий показник смертності від коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна