“Вхід по дзвінку через квартиру”: в Києві викрили чотири підпільні гральні заклади

 

У Києві правоохоронці припинили злочинну діяльність групи осіб, що організували незаконну роботу гральних закладів у Дніпровському районі столиці.

Про це в п’ятницю, 10 квітня, інформує пресслужба прокуратури міста Києва.

Під час розслідування кримінального провадження протягом декількох днів задокументували й припинили діяльність чотирьох гральних закладів, які функціонували без будь-яких зовнішніх розпізнавальних ознак, а відвідувачів приймали за попереднім дзвінком.

“За результатами обшуку в приміщеннях, де відбувалася незаконна діяльність, виявлено 53 одиниці комп’ютерної техніки. Предмети, які використовувались у злочинній діяльності, вилучені”, – йдеться у повідомленні.

Під час проведення обшуку в одному з закладів на вулиці Попудренка перебували 12 відвідувачів. Як відомо, це також є порушенням карантинних обмежень, які діють по всій Україні.

Інший заклад був замаскований: всередину можна було потрапили тільки через квартиру.

Зараз по всіх адресах проводять невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

Також вживають заходи для накладення арешту на вилучене майно та встановлення всіх осіб, причетних до вчинення вказаного злочину, для притягнення їх до відповідальності.

Нагадаємо, наприкінці 2019 року радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко заявив, що в Україні закрили понад 5300 гральних закладів.

Раніше Верховна Рада провалила голосування за законопроєкт 2285-д, який передбачав легалізацію грального бізнесу в Україні. До необхідного мінімуму у 226 голосів не вистачило тринадцяти.

Тоді президент Володимир Зеленський був обурений відмовою парламентаріїв підтримати легалізацію грального бізнесу та оголосив про негайне закриття всіх гральних закладів у країні. Після цього Кабінет Міністрів затвердив постанову, згідно з якою 20 грудня 2019 року всі гральні заклади припинили роботу.

Читайте також:
У поліції для боротьби з гральним бізнесом створили 715 мобільних груп

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.