“Донецькоблгаз” списав борги підприємств за газ на рахунки населення

 

Служба безпеки України викрила топ-менеджмент ПАТ “Донецькоблгаз” на розтраті природного газу на мільярди гривень.

Про це у середу, 8 квітня, повідомляє пресслужба СБУ.

“Співробітники спецслужби встановили, що деякі промислові підприємства Донеччини з 2017 року споживали державний природний газ безкоштовно. При цьому керівництво ПАТ “Донецькоблгаз” “перекидало” борги за спожиті комерсантами енергоресурси на рахунки мешканців області”, – йдеться у повідомленні.

Таким чином сформувалась штучна заборгованість населення за нібито спожитий газ на понад 1,7 мільярда гривень. Для цієї оборудки зловмисники розробили та впровадили у роботі компанії програмне забезпечення з прихованою функцією ведення подвійної бухгалтерської звітності.

Правоохоронці провели обшуки в “Донецькоблгазі” та за місцями проживання керівництва компанії і вилучили речі й документи, які підтверджують злочин.

Невдовзі фігурантам справи мають оголосити підозри в розтраті чужого майна в особливо великих розмірах та зловживанні службовим становищем та обрати запобіжні заходи. Їм загрожує від 7 до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте також:
Кіберполіція викрила велику шахрайську схему фінансових аукціонів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.