Бронеавтомобіль “Козак-2М1” прийняли на озброєння в ЗСУ

 

Броньований автомобіль “Козак-2М1”, який розробила та серійно виробляє київська компанія НВО “Практика”, прийнятий на озброєння Збройних сил України

Про це в середу, 8 квітня, повідомляє видання DefenseExpress, з посиланням на наказ міністра оборони Андрія Тарана від 3 квітня 2020 року.

Зазначається, що прийняттю на озброєння “Козак-2М1” передували успішні державні випробування бронемашини, які тривали з жовтня 2018 по грудень 2019 року.

Під час цих випробувань всебічно перевірялись ходові та експлуатаційні характеристики, проводилися обстріли та підриви.

“Козак-2М1” відповідає натівському стандарту захисту STANAG 4569 level 2 за захистом від стрілецької зброї та level 3а за протимінним захистом. Тобто бронеавтомобіль здатний витримати обстріл бронебійно-запальними кулями калібру 7,62х39 у будь-якій проєкції та підрив 8 кг міни чи фугасу під колесом. Для підвищення захисту екіпажу та десанту він обладнаний протимінними сидіннями та багатошаровою підлогою“, – йдеться в повідомленні видання.

Бронемашина має повністю несучий бронекорпус, що відрізняє її від інших аналогічних бронеавтомобілів, які зазвичай будують на базі позашляховиків чи вантажівок.

“Козак-2М1” з повною вагою 14 тонн оснащений 280-сильним дизельним двигуном об’ємом 5,9 л.

Бронеавтомобіль має незалежну підвіску з можливістю блокування всіх коліс, кліренс у 500 мм та вертикальних ходом коліс у 260 мм. Все це забезпечує високу прохідність і мобільність “Козак-2М1”, а також його максимальну швидкість у 110 км/год.

Загалом під час випробувань машина подолала понад 15 тисяч кілометрів, зокрема й по місцевості, яка призначена виключно для руху гусеничної техніки.

Головним озброєнням “Козак-2М1” є 12,7 мм великокаліберний кулемет НСВ, який встановлений у захищеній турелі. Він забезпечує прицільну стрільбу на відстань до 2 км по наземних цілях.

Екіпаж бронемашини становить 8 осіб – 2 члени екіпажу та 6 бійців у десантному відділенні.

Як інформувала “Новинарня“, в липні 2019 року бронеавтомобіль “Козак-2М1” пройшов державні випробування.

Читайте також: 
Попри пандемію: Україна почала поставку БМП-1 для потреб ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна