У Києві затримали двох осіб за порушення карантину

 

Поліція забрала щонайменше двох людей до свого відділення після суперечки в столичному Гідропарку. Один із них – громадський активіст Михайло Ковальчук, який опублікував заклик на своїй сторінці у соціальній мережі про збір у Києві на Гідропарку о 10.00, щоб “відстоювати свої конституційні права”.

Про своє затримання Ковальчук написав у понеділок, 6 квітня, у фейсбуці. Допис проілюстровано світлиною вже із, ймовірно, поліцейського відділку.

“Прийшов їхній старший і сказав, що швиденько встановлюємо дані затриманих і одразу в Дніпровський суд там вже чекають! Яка оперативність ! Документи не надаємо! Поліція нехай сама встановлює наші дані! Чекаємо на адвоката!”, – написав активіст.

Ковальчук тегнув у цьому дописі іншого користувача соцмережі – Сергія Бригадира. Він, ймовірно, є другим затриманим.

Напередодні Ковальчук у соцмережі анонсував свій похід на Гідропарк та закликав охочих приєднатися.

“Ми їдемо не “дратся” з поліцією , ми їдемо відстоювати Україну, свої конституційні права”, – написав він.

У поліції підтвердили затримання.

“Правова оцінка буде надаватися після того, як громадяни, які відмовилися пред’явити будь-яке посвідчення, яке засвідчує їхню особу… Громадяни були запрошені до Дніпровського управління поліції. Оцінка буде надаватися після їхнього пояснення”, – розповів представник поліції діалогу в коментарі “Радіо Свобода”.

Зазначається, що поліцейські перекрили Венеціанський місту у Гідропарку. Через нього можна дістатися до спортмайданчика під відкритим небом.

Саме на Гідропарку знаходиться один з найбільших спортивних майданчиків Європи просто неба, що виготовлений з підручних матеріалів руками спортсменів.

Тим часом громадський активіст та волонтер Роман Сініцин у фейсбуці поширив скріни з, ймовірно, робочих чатів поліцейських.

Там, серед іншого, співробітники правоохоронного органу закликають складати протоколи “на ярих петушар”.

Як інформувала “Новинарня“, з 6 квітня в Україні почали діяти більш жорсткі карантинні правила.

Тепер у громадських місцях не можна з’являтися без маски чи респіратора.

Також заборонено ходити групами понад дві особи, за винятком супроводу дітей (яким до 14 років тепер не можна перебувати в громадських місцях самим).

Читайте також:
Паспорт під час карантину треба носити, аби поліція могла скласти протокол, – Геращенко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна