Час політиків-популістів, зокрема Зеленського, з епідемією коронавірусу вичерпався, – Портников

 

Кризи та випробування, які спричинила епідемія коронавірусу, прискорять завершення періоду політиків-популістів в усьому світі, і перший “кандидат” серед них – президент України Володимир Зеленський.

Як передає “Новинарня“, таку думку висловив український публіцист, телеведучий, оглядач Віталій Портников в інтерв’ю російському адвокату Майку Фейгіну для його YouTube-каналу.

“У 2019 році виборці Зеленського зробили вибір на користь непрофесійного ставлення до політики. Таке ставлення стало трендом і для розвинутих демократій і призвело до перемог популістів в Італії, Іспанії та ін.”, – сказав Портников.

“Обрання Володимира Зеленського президентом було тріумфом ставлення до політичної діяльності, до самої науки державного управління. Адже коли ви голосуєте за людину, яка ніколи не була в політиці до цього, яка не має чітко окреслених політичних поглядів, яка не має ніяких управлінських навичок, у якої немає жодних реальних обіцянок, і вважаєте, що все це перевага, – це, звичайно, експеримент. Але річ у тім, що зараз цей експеримент – і не лише в нашій країні – наближається до завершення.

Тому що популізм, на мою думку, можливий хіба в епоху відносної стабільності. І фокус Володимира Зеленського полягає в тому, що він прийшов до влади в епоху відносної стабільності – коли, за великим рахунком, тривало економічне зростання, коли зусиллями попередньої влади було відносно “заморожено” конфлікт із Росією та зникла загроза деградації державних структур, що досягнула у 2014 році із втечею президента Януковича. У цей момент громадяни, які вважали, що “гірше вже не буде”, мали можливість експериментувати”, – сказав аналітик.

На його думку, непрофесійні політики відсіються через випробування, пов’язані з епідемією COVID-19.

“Тепер я наполягаю на висновку, що з епідемією коронавірусу час популістів вичерпався. І тепер серед представників популізму на плаву залишаться тільки ті люди, які зможуть показати власні професійні можливості (якщо такі в них є). Я гадаю, що Володимира Зеленського серед цих людей не буде”, – заявив Віталій Портников.

Читайте також:
Європі потрібен “план Маршалла”, – президентка Єврокомісії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна