Генасамблея ООН прийняла резолюцію щодо COVID-19 без згадки про російські санкції

 

Генасамблея Організації Об’єднаних Націй затвердила Резолюцію глобальної солідарності в боротьбі проти коронавірусу COVID-19 без згадки про зняття  санкцій з Російської Федерації.

Про прийняття резолюції в ООН повідомили у пресслужбі голови Генасамблеї вночі 3 квітня.

Ініціаторами відповідного документу стали Гана, Індонезія, Ліхтенштейн, Норвегія, Сінгапур та Швейцарія. Співавторами виступили 188 держав, серед яких і Україна.

“Україна підтримала резолюцію, яка підтверджує міжнародну єдність і визнає центральну роль системи ООН у координації глобальних дій проти поширення COVID-19”, – сказав речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, якого цитує “Укрінформ”.

Генсек ООН закликав уряди спрямувати свої зусилля на вирішення надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я та зробити усе, щоб негативні соціальні та економічні наслідки пандемії були якомога меншими.

У резолюції, зокрема, підтверджується відданість міжнародній співпраці й центральній ролі ООН у глобальній відповіді на пандемію. Також у документі міститься заклик до міжнародної спільноти ділитися інформацією і науковими напрацюваннями для боротьби з коронавірусом.

Росія ж намагалася пропхнути свій варіант тексту – з пунктом про пом’якшення санкцій, але українські дипломати заблокували ці спроби.

“Україна перервала так звану “процедуру мовчання” та заблокувала маніпулятивний проєкт російської резолюції в Генасамблеї ООН, який під виглядом боротьби з новим коронавірусом відкривав вікно можливостей для політичних маніпуляцій, зокрема, скасування санкцій”, – розповів постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Читайте також:
Росія на ГА ООН намагається позбутися санкцій під приводом “солідарності перед коронавірусом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна