Окупанти випустили 120 мм міни по Новотошківському: 93 омбр показала наслідки обстрілу

 

Збройні формування Російської Федерації застосували міномети калібру 120 мм у Новотошківському: снаряди впали біля школи та житлових будинків.

За повідомленням пресцентру штабу операції Об’єднаних сил, у середу, 1 квітня, близько 18:00 міна 120-го калібру розірвалася за кілька метрів від багатоповерхівки, ніхто з мешканців не постраждав.

“Оскільки обстріли окупантів несли пряму загрозу життю та здоров’ю як військовослужбовців, так і мирних мешканців, підрозділи Об’єднаних сил були змушені відкрити вогонь у відповідь“, – констатували в штабі.

Фото: пресслужба 93 омбр ЗСУ Холодний Яр

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій інформує, що обстріл вівся з боку села Голубівського на території ОРЛО.

Згідно з уточненням Луганської обласної ВЦА, один снаряд калібру 120 мм упав на відстані близько 6 метрів від п’ятиповерхового будинку на вул. Олега Ватажка та впритул до території Новотошківського НВК №10.

У зв’язку з карантином навчальний процес зараз відбувається дистанційно, тому постраждалих внаслідок обстрілу не було.

“Інформацію про цей інцидент буде передано представникам міжнародної спільноти та міжнародним посередникам для забезпечення заходів реагування щодо держави-окупанта”. – йдеться у повідомленні.

Вирви поблизу багатоповерхівки опублікували і в 93 омбр ЗСУ Холодний Яр.

Фото: пресслужба 93 омбр ЗСУ Холодний Яр

“Ніколи такого не було, і ось знову… Кілька артснарядів залетіло і в подвір’я біля житлових будинків у самому селищі. Оця величезна вирва, що на фото – біля багатоквартирного будинку неподалік школи. У сусідньому будинку уламками пробило шифер на даху й повибивало скло у вікнах”, – повідомили речники бригади.

Фото: пресслужба 93 омбр ЗСУ Холодний Яр

Читайте також:
Доба ООС: ворог б’є з 152-мм артилерії біля Новотошківського, троє воїнів ЗСУ поранені

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна