У Дніпрі медики рятують тяжкопоранених на фронті військових

 

28 березня унаслідок бойових дій на Донбасі поранення отримали двоє військових – зараз медики Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова роблять все, аби стабілізувати їхній стан.

За інформацією головного лікаря закладу Сергія Риженка, у 26-річного бійця уламками пошкоджені обидві півкулі мозку, тяжка контузія.

У 53-річного військового перелом кісток, черепа та сильний крововилив, очікується кілька нейрохірургічних операцій.

“Зараз цей боєць перебуває в дуже тяжкому стані – у реанімації лікарні імені Мечникова, відділення інтенсивної терапії політравми. За його життя борються наші найкращі спеціалісти, всі потрібні препарати для підтримання функцій є. Чоловік перебуває на підтримці апарату штучної вентиляції легень. Робимо все можливе, щоби він вижив”, – каже головний лікар лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

Про 26-річного військового Владислава лікар писав напередодні допис у фесбуці.

“Сержантові Владиславу 26 років, родом із Рівненщини. Отримав поранення біля міста Новогродівка на Донеччині. Це було поранення, яке на всі сто забирає життя. Великими осколками прошиті дві півкулі головного мозку, тяжка контузія. Після складної операції з двома трепанаціями з видаленням мозкового детриту, осколка і кісток черепа, Владислав вижив. 27 березня встав і пішов. Лікарі аплодують. Викурив першу цигарку після тяжкого поранення”, – написав Риженко в соцмережі 28 березня.

У коментарі журналістам у вівторок, 31 березня, Риженко розповів обставини поранення військового.

“Два величезних осколки – один близько 3 см, вагою 20 г, інший трошки менший – діагонально прошили голову, один пройшов через око, не залишивши шанс бачити цим оком. Проте нейрохірурги лікарні імені Мечникова зробили дві великі трепанації, це врятувало військовому життя. Він почувається нормально”, – сказав Риженко.

Також головлікар імені Мечникова закликав усіх здавати кров на потреби лікарні.

“Ми будемо надзвичайно вдячні, це дуже важливо – здавати кров”.

Читайте також:
На Донеччині від кулі снайпера загинув боєць ЗСУ, ще троє – поранені

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна