У ДТП загинув засновник банку “Аваль”, політик і меценат Федір Шпиг, – ЗМІ

 

У ДТП на Житомирщині 31 березня загинув засновник банку “Аваль”, колишній народний депутат Федір Шпиг.

Аварія сталася на трасі Київ-Чоп, повідомляє LB.ua з посиланням низку інших ЗМІ.

За даними сайту Цензор.НЕТ, авто бізнесмена втратило керування, вилетіло в кювет і загорілося. Шпиг і його водій загинули, ще одна пасажирка госпіталізована у важкому стані.

Аварія сталася близько 14-ї години поблизу села Романівка Житомирської області.

Інформацію про смертельну аварію (без імен жертв) підтвердили в пресслужбі обласної поліції, пише “Житомир інфо”. Водночас за даними цього видання, загинули чоловік і жінка.

“На автодорозі Київ-Чоп поблизу села Романівка Новоград-Волинського району водій, 1956 року народження (це рік народження Шпига. – “Н”), перебуваючи за кермом автомобіля Mercedes, не впорався з керуванням, транспортний засіб перекинувся в кювет. В результаті ДТП водій авто та пасажирка загинули на місці, ще одна пасажирка у важкому стані була госпіталізована в центральну міську лікарню Новоград-Волинського району”, – повідомила співробітниця пресслужби патрульної поліції Житомирської області Тетяна Носадчук.

Агенція УНН із посиланням на власні джерела так само підтверджує, що в аварії загинув саме Федір Шпиг.

А за даними газети “Україна молода”, разом зі Шпигом загинула його мати, а водій та тітка бізнесмена, яка також перебувала в салоні, вижили й госпіталізовані.

Федір Шпиг народився 30 січня 1956 року в селі Кобижча Бобровицького району Чернігівської області. Свою кар’єру розпочав на “Ленінській кузні” в ролі техніка-конструктора, в 1979 році отримав посаду інженера-конструктора в “Броваримеблі”.

У 1991 році став начальником управління кредитних ресурсів акціонерного банку “Інко”, в 1992 з партнерами заснував банк “Аваль”, головою якого був до 1998 року.

Був народним депутатом III, IV і V скликань (у перших двох – як мажоритарник, в останньому – за списком блоку “Наша Україна”).

У 2005 році Шпиг і його партнер Олексій Деркач продали банк “Аваль” австрійській групі Raiffeisen International.

Після цього вони створили банк “Престиж”, який 2007 року також купила австрійська компанія Erste. Після цього Шпиг почав займатися молочним бізнесом і став співзасновником корпорації “Молочний альянс” (торгові марки “Славія”, “Молочний шлях”, “Яготинське”).

Федір Шпиг – заслужений економіст України. Нагороджений орденом “За заслуги” всіх трьох ступенів. У 2011 був нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого. Також відомий як великий меценат.

Читайте також:
У Нацполіці назвали кількість загиблих у ДТП у 2019 році

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна