Уряд планує передати в ОРДЛО гумконвої для боротьби з коронавірусом, – Резніков

 

Кабінет Міністрів планує передати на окуповані території Донеччини та Луганщини засоби захисту від коронавірусу

Про це заявив віцепрем’єрміністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков у інтерв’ю виданню”РБК-Україна”.

“Згідно з Конституцією, кожен громадянин України підлягає захисту. Наше завдання-забезпечити всіх громадян України тестами, захисними масками, медичною допомогою – всім, що необхідно. У тому числі, звичайно, і наших громадян, які проживають на тимчасово окупованій території”, – сказав Рєзніков.

Урядовець пояснив, що для передачі засобів захисту від хвороби уряд домовлятиметься з ООН і Міжнародним комітетом Червоного Хреста.

“Яким чином це зробити технічно? Ми будемо пропонувати гуманітарні конвої, будемо просити Міжнародний комітет Червоного Хреста, гуманітарні місії ООН це зробити”, – пояснив Резніков.

Як інформувала “Новинарня“, сепаратисти “ЛНР” виявили в себе коронавірус.

Читайте також:
У Луганську минулого тижня померли 9 осіб з ознаками COVID-19, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна