Новим міністром фінансів став Сергій Марченко

 

У понеділок, 30 березня, Верховна Рада України з другої спроби призначила новим міністром фінансів Сергія Марченка.

Як повідомляє “Новинарня“, за це проголосували 256 народних депутатів.

За даними “Чесно“, Марченко у 2019 році балотувався до Верховної Ради 9-го скликання під номером 7 у списку партії “Українська Стратегія Гройсмана”.

У 2018-2019 роках обіймав посаду заступника голови Адміністрації президента. З 2016-го по 2018 рік працював заступником міністра фінансів.

До того був експертом у Bendukidze Free Market Center та академічним директором спільної програми “KSE” та “GIZ” у 2015-2016 роках “Лідерство у державних фінансах”.

На початку 2016 року очолював Координаційний центр забезпечення взаємодії з Кабінетом міністрів у Міністерстві охорони здоров’я та входив до складу колегії міністерства.

Брав участь у розробці Бюджетного кодексу, що був прийнятий у 2014 році. З 2011 року працював у Координаційному центрі з впровадження реформ при президентові України.

З 2002 року працював на різних посадах у Міністерстві фінансів, Державній фіскальній службі, Комітеті з питань фінансів і банківської діяльності, Секретаріаті Кабінету міністрів.

Закінчив Академію Державної Податкової служби України за спеціальністю “управління державними фінансами”. Кандидат економічних наук.

Як інформувала “Новинарня“, раніше 30 березня Рада звільнила Ігоря Уманського з посади міністра фінансів.

Читайте також:
Рада направила на повторне перше читання зміни до держбюджету на 2020 рік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна