У МОЗ вирішили, як допомагати інфікованим на коронавірус, які не мають сімейного лікаря

 

Міністерство охорони здоров’я порекомендує доукомплектувати центри первинної медико-санітарної допомоги лікарями, які в разі підозри на коронавірус надаватимуть допомогу пацієнтам без декларацій із сімейним лікарем.

Про це повідомив на брифінгу в суботу, 28 березня, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, пише “Інтерфакс-Україна”.

“Ми рекомендуватимемо центри первинної медико-санітарної допомоги додатково укомплектувати лікарями, які консультуватимуть хворих з коронавірусною хворобою та іншими симптомами гострої респіраторної хвороби на період епідемії в Україні: саме тих пацієнтів, у яких відсутні декларації з сімейним лікарем”, – зазначив Ляшко.

Він також закликав громадян, які ще не підписували декларацію з сімейним лікарем, вирішити це питання.

“У випадку, якщо є висока температура, кашель сухий і утруднене дихання, ми рекомендуємо не затягувати, а звернутися по медичну допомогу, в тому числі шляхом виклику екстреної медичної допомоги”, – додав головний санлікар.

Як писала “Новинарня“, станом на 10:00 суботи, 28 березня, в Україні зафіксовано 311 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 8 летальних, 5 пацієнтів одужали (4 дорослих, 1 дитина).

Читайте також:
Як підписати декларацію з сімейним лікарем

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна