ПЦУ в умовах епідемії схвалила богослужіння онлайн

 

Синод Православної церкви України в умовах епідемії коронавірусу дозволив проводити богослужіння в храмах без присутності парафіян.
Про це у вівторок, 24 березня, повідомила пресслужба Православної церкви України.

Відповідно до цього рішення, священнослужителі разом із церковними співаками можуть проводити богослужіння без особистої присутності парафіян, тоді як паства буде долучатися до служби онлайн.

“Під час проведення таких богослужінь миряни повинні долучатися до спільної молитви, використовуючи можливості віддаленого зв’язку“, — йдеться в повідомленні ПЦУ.

Тижнем раніше Синод Православної церкви України затвердив практичні настанови і текст молитви під час пандемії COVID-19.

Молитва під час пошесті згубної (епідемії)

Господи, Боже наш, багатий милосердям і милістю, що Своїм мудрим Провидінням керуєш нашим життям, вислухай нашу молитву, прийми покаяння за гріхи наші, припини пошесть згубну, яка спіткала нас, як Ти і раніше припиняв згубні пошесті серед людей.

Милосердний Спасителю, захисти здоров’я тих, хто на Тебе уповає. Лікарю душ і тіл наших, дай одужання тим, що хворіють, і підведи їх з ложа недуги та страждань. Благослови, Господи, укріпи і захисти Своєю благодаттю усіх тих, хто з благодійністю і жертовністю піклується про хворих вдома чи в лікарнях. Визволи людей в нашому місті (селі, монастирі), в нашій країні і по всьому світу від пошесті згубної, від хвороб і страждань та навчи нас цінувати життя і здоров’я як Твої дари. Дай нам, Боже, Твій мир і наповни наші серця непохитною вірою в Твій захист, надією на Твою підтримку і любов’ю до Тебе і наших ближніх.

Твоє бо є щоб милувати і спасати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас і навіки віків. Амінь.

Нагадаємо, минулого тижня Ватикан відпустив гріхи хворим на коронавірус, лікарям та доглядальникам.

Читайте також:
Священники ПЦУ виготовляють антисептик та роздають вразливим групам населення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна