Олімпійський комітет США закликає МОК перенести літні ігри в Токіо

 

Олімпійський і параолімпійський комітети США після опитування 1780 спортсменів американської збірної закликали Міжнародний олімпійський комітет (МОК) відкласти проведення літніх ігор у Токіо.

Про це у вівторок, 24 березня, інформує “Інтерфакс-Укрпїна”.

“Наш найважливіший висновок із цієї широкої реакції спортсменів полягає в тому, що навіть якщо нинішні значні проблеми у сфері охорони здоров’я може бути усунено до кінця літа, величезні порушення в тренувальному середовищі, допінг-контролі й процесі кваліфікації не можна подолати задовільним чином. У зв’язку з цим нині як ніколи очевидно, що варіант відтермінування є найбільш перспективним, і ми закликаємо МОК вжити всіх необхідних заходів, щоби гарантувати безпечне і справедливе проведення ігор для всіх учасників”, – ідеться в заяві, розміщеній на сайті комітету.

Раніше прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе визнав, що токійські Олімпійські й Паралімпійські ігри, можливо, доведеться відкласти, якщо вони не зможуть відбутися в “повному обсязі”.

Олімпіада у Токіо має відбутися з 24 липня по 9 серпня 2020 року.

Нагадаємо, Канада та Австралія відмовилися від участі в Олімпіаді-2020 у Токіо.

Як інформувала “Новинарня“, Євро-2020 перенесли на рік через коронавірус.

Читайте також:
Євробачення-2020 скасували через коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна