Протидія вірусу: Зеленський “поділив” області між олігархами, Новінський отримав Херсонщину, – ЗМІ

 

Проросійський політик, народний депутат, один із лідерів партії “Опозиційний блок” Вадим Новінський імовірно призначений президентом Володимиром Зеленським негласним “куратором” Херсонської області в умовах протидії коронавірусній кризі.

Про це повідомило місцеве інтернет-видання “Мост“, посилаючись на джерело в Херсонській облдержадміністрації та в Херсонській міській раді.

У цьому статусі у вівторок, 24 березня, олігарх Новінський збирав представників місцевої влади, бізнесу, сільських та міських голів регіону в кіноконцертному залі “Ювілейний”, щоб вирішувати з ними, як боротися з коронавірусом.

Новінський виступив із пропозицією переглянути міські, обласні, районні бюджети, а також бюджети на підприємствах та виділити додаткові кошти на боротьбу з епідемією коронавірусу.

На брифінгу після зустрічі з підприємцями олігарх заявив, що привіз для області два апарати штучної вентиляції легенів, якими можуть користуватися чотири людини одночасно, а також 200 захисних костюмів для лікарів.

“Ця допомога триватиме і далі. Ми домовилися з міською й обласною владою, бізнесом, що нам треба і хто як може допомогти”, – заявив Вадим Новинський.

Зустріч координував голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв. Він заявив, що сьогодні будь-яка допомога від бізнесу є дуже важливою та що обласна адміністрація відкрита до пропозицій, інформує газета “День“.

Як відомо, Вадим Новинський – власник суднобудівної компанії Smart Maritime Group, до якої входить Херсонський суднобудівний завод.

Напередодні ЗМІ в Києві стало відомо, що для боротьби з поширенням коронавірусу в Україні президент Володимир Зеленський залучив до співпраці олігархів і великих бізнесменів та попросив їх узяти кураторство над областями, де в цих бізнесменів є активи. Зеленський таким чином “поділив” області на зустрічі з олігархами 16 березня.

Один з учасників зустрічі в коментарі “Українській правді” розповів, що Зеленський попросив олігархів допомогти в боротьбі з коронавірусом, у тому числі й людськими ресурсами: “Сказав, що “у вас у кожній області є великі підприємства, там професійні менеджери, нехай вони на місцях допомагають місцевій владі”.

Області розділили таким чином:

  • Рінат Ахметов — Івано-Франківська, Львівська, Донецька, Луганська області та Кривий Ріг;
  • Ігор Коломойський — Запорізька область, Волинська область – разом з Ігорем Палицею;
  • Ігор Палиця — Волинська область (разом із Коломойським) і Тернопільська область (за даними “УП”, новий глава Тернопільщини відмовився працювати з людиною Палиці);
  • Віктор Пінчук — Дніпропетровська область;
  • Андрій Веревський — Полтавська й Кіровоградська області;
  • Юрій Косюк — Вінницька й Черкаська області;
  • Андрій Ставніцер — Одеська область;
  • Олександр Ярославський — Харківська область.

Зазначається, що деякі олігархи вирішили скласти конкуренцію місцевій владі та створили паралельні антикризові штаби. Зокрема, так вчинив Ярославський у Харкові.

“Ярославський приїхав із Києва та почав всім розповідати, що в нього доручення від президента і він тут найголовніший зараз. Разом із Кернесом”, – розповів виданню один із харківських депутатів.

Читайте також:
У Великій Британії авто на смерть збило російського олігарха

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна