Військкомати призупинили призов на строкову службу

 

Військові комісаріати та територіальні центри комплектування та соціальної підтримки на час дії карантину через поширення коронавірусу призупинили заходи призову громадян на строкову військову службу.

Відповідне розпорядження ухвалив командувач сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Сирський.

Зокрема, до окремого розпорядження призупинені заходи, пов’язані з викликом призовників до призовних дільниць та обласних збірних пунктів.

Військові комісаріати і територіальні центри комплектування та соціальної підтримки мають продовжувати роботу з військово-обліковими документами та організовувати протиепідемічні заходи.

Натомість головам призовних комісій рекомендується організовувати роботу комісій відповідно до обмежень, запроваджених місцевими органами виконавчої влади.

Видання “Зміна” з посиланням на Міністерство оборони України пише, що МОУ також перенесло терміни весняного призову через запровадження обмежувальних заходів у зв’язку з поширенням коронавірусу.

Так, призов, який мав розпочатися 1 квітня та тривати до кінця червня, перенесли на травень-червень по всій Україні.

Як інформувала “Новинарня“, у ЗСУ на час карантину дозволили шикування лише на рівні роти. 

Читайте також:
У Генштабі ЗСУ дали рекомендації з протидії поширенню коронавірусу серед військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна