У поліції розповіли, як контролюватимуть виконання карантину

 

Поліцейські контролюватимуть виконання обмежувальних заходів щодо пасажирських перевезень.

Про це в середу, 18 березня, заявив голова Нацполіції Ігор Клименко, повідомляє УНІАН.

Він наголосив, що відсьогодні на всій території держави заборонено регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні.

“Окрім того, у трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті і в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах, дозволено одночасно перевозити лише до 10 пасажирів. Поширюється заборона до окремого рішення і на перевезення пасажирів залізничним транспортом”, – йдеться у повідомленні.

“Тимчасові обмеження триватимуть до 3 квітня і проводяться виключно для того, аби попередити поширення небезпечної недуги. Поліцейські контролюватимуть виконання цих норм. При цьому наголошую: наше основне завдання – роз’яснити людям необхідність чіткого дотримання запроваджених алгоритмів. Ми працюватимемо не для того, щоби покарати, а для того – щоби попередити. Однак у випадку виявлення порушень діятимемо, як того вимагає закон”, – зазначив Клименко.

За його словами, всі поліцейські, які несуть службу на вулицях міст і сіл, будуть проводити інформаційну роботу, а відтак закликав керівників профільних підприємств і підприємців, які надають послуги пасажирських перевезень, із розумінням поставитися до тимчасових заборон.

Клименко також повідомив, що у Дніпрі, Харкові, Одесі, Львові, Києві та Київській області створені спеціальні мобільні групи, які перевірятимуть, як надаються послуги пасажирських перевезень.

В усіх інших регіонах цю роботу проводитимуть працівники патрульної поліції.

Чергуватимуть наряди поліції і поблизу авто- та залізничних вокзалів.

Читайте також:
У Фастові протестували на залізниці й вимагали відновити рух електричок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна