У Києві проти судді, що відпустила на УДЗ убивцю дитини, порушили справу

 

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження у зв’язку з достроковим звільненням колишнього співробітника МВС Олександра Балакірєва, засудженого в 2019 році за вбивство 2-річної дитини своєї співмешканки.

Про це у середу, 18 березня, повідомляють у пресслужбі прокуратури міста Києва.

“У листопаді 2019 року суддя Шевченківського районного суду столиці, порушуючи правила підсудності, незаконно звільнила від відбуття покарання колишнього співробітника МВС Олександра Балакірєва, засудженого за смерть дворічної дитини“, – йдеться у повідомленні.

Одразу після звільнення, засуджений зник з місця проживання, наразі він оголошений у розшук.

Інформацію щодо постановлення суддею Оленою Мєлєшак завідомо неправосудного рішення внесли до ЄРДР за ч. 1 ст. 375 КК України.

Проведення досудового розслідування доручили слідчим Державного бюро розслідувань, процесуальне керівництво здійснюватиме прокуратура міста Києва.

Олександра Балакірєва засудили до 10 років позбавлення волі за ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що призвело до смерті потерпілого) і ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу.

Проте за рішенням суду термін попереднього ув’язнення з 18 травня 2016 року по 21 жовтня 2019 року було враховано, як день за два відповідно до “закону Савченко”, пише “Лівий берег”.

У результаті до кінця осені 2019 року він відсидів більш ніж 2/3 призначеного терміну і, зважаючи на сумлінну поведінку, його умовно-достроково звільнили за клопотанням адвоката.

На початку лютого 2020 року це рішення скасувала апеляційна інстанція, але повернути засудженого в ув’язнення не змогли – він утік.

Читайте також:
Справа Гандзюк: суд заарештував підозрюваного Левіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна