СБУ попередила вивезення за кордон запчастин, які використовують в системах ППО

 

Контррозвідка СБУ заявляє, що попередила вивезення з України комплектуючих, які використовують в системах протиповітряної оборони.

Про це в понеділок, 16 березня, повідомляє пресцентр СБУ.

За даними слідства, мешканець столиці планував під виглядом аудіотехніки протиправно перемістити за кордон товари подвійного призначення, що підлягають обов’язковому державному експортному контролю.

“Викрили зловмисника на одному із митних постів під час спроби відправити за кордон вакуумні лампи, що є складовими елементами системи наведення ППО”, – йдеться у повідомленні речників спецслужби.

Зловмисник підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт вже скерували до суду.

Читайте також:
У Львові затримали псевдоконтррозвідника, який “працевлаштовував” у СБУ за $5 тис

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна