Фонд “Повернись живим” оголосив про початок боротьби з коронавірусом в армії

 

Благодійний фонд “Повернись живим” оголосив про пошук гуртових постачальників засобів індивідуального захисту для українських військових.

Про це в понеділок, 16 березня, йдеться у повідомленні фонду.

По-перше, армію потрібно забезпечити швидкими тестами на коронавірус.

Серед засобів індивідуального захисту для армійців треба таке:

  • маска хірургічна
  • респіратор FFP2 з клапаном
  • халат медичний
  • шапочка медична
  • рукавички з довгими манжетами нетальковані нітрилові
  • противірусний костюм
  • аерозольний оприскувач на 10 л (АО-2)
  • спрей спиртовмісний для рук.

“Ми хочемо допомогти швидко, допоки державна машина зможе повноцінно взяти цю проблему під контроль. Ми вже працюємо і далі будемо працювати у співпраці з відповідними органами військового управління, допомагаючи і доповнюючи, але не дублюючи їхню роботу”, – наголосили у фонді.

У Міноборони увечері в понеділок, 16 березня, нагадали, що для усунення загрози розповсюдження коронавірусу в районі ООС на контрольних пунктах в’їзду-виїзду вживають спеціальних заходів.

Так, на КПВВ “Майорськ” триває перевірка людей, які їдуть на підконтрольну Україні територію з окупованої Горлівки.

“За допомогою спецприладів представники Державної прикордонної служби України проводять температурний скрінінг кожному, хто перетинає пропускний пункт. Медичні працівники регулярно дезинфікують приміщення і бокси на КПВВ. Якщо виявляють людину з підвищеною температурою, чергові медики з МОЗ обстежуюють підозрілого на хворобу і в разі потреби доправляють до медустанови для лікування та ізоляції”, – йдеться у повідомленні оборонного відомства.

Наразі введено тимчасову заборону в’їзду з окупованих територій осіб з ознаками гострих респіраторних захворювань та іноземцям без українського громадянства, які не мають постійної реєстрації місця проживання на підконтрольній Україні території.

Пропуск вказаної категорії осіб у зворотному напрямку відбувається без обмежень.

Читайте також:
Через коронавірус російські найманці тікають з ОРДЛО, – розвідка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна