У Житомирі знайшли застреленим ветерана 95-ї бригади Котенка. Поліція впевнена в самогубстві

 

У Житомирі в під’їзді будинку по проїзду Академіка Тутковського виявили застреленим приватного підприємця, колишнього розвідника 95-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ, волонтера Олега Котенка. Поруч лежав мисливський карабін, зареєстрований на загиблого. За повідомленням поліції, факти вказують на самогубство.

Як повідомляє “Житомир.інфо“, смерть настала близько 15-ї години в п’ятницю, 6 березня. При цьому рідні, побратими та друзі у версію про самогубство не вірять.

У ГУ Нацполіції в Житомирській області заявляють, що розслідування загибелі учасника АТО 1973 р.н. перебуває під особливим контролем, і звертаються до житомирян із проханням “не поширювати недостовірні чутки” про обставини смерті.

Заголовок новини на сайті обласної поліції: “У Житомирі поліція встановлює причини самогубства учасника АТО”.

“6 березня в під’їзді одного з будинків обласного центру було виявлено тіло чоловіка з вогнепальним пораненням. Поряд знаходилась зброя, зареєстрована на нього. Попередньо, усі обставини, зафіксовані у ході першочергових заходів, свідчать про самогубство чоловіка. Триває досудове розслідування. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження та призначено низку досліджень, у тому числі судово-медичну експертизу щодо причин смерті чоловіка. Розслідування загибелі волонтера, колишнього військовослужбовця, перебуває під особливим контролем”, – ідеться в повідомленні пресслужби ГУНП в області від 7 березня.

Поліція вказує на те, що “зафіксовано пошкодження стелі у коридорному приміщенні під’їзду над місцем, де сталася подія”.

Водночас Головне управління Нацполіції в області звертається до небайдужих громадян з проханням не поширювати недостовірні чутки про обставини смерті загиблого, а в разі наявності інформації про її причини або мотиви повідомити слідчим.

Про результати проведеної експертизи в поліції обіцяють розповісти на брифінгу на початку наступного тижня.

Прощання з Олегом Котенком відбудеться 8 березня о 10-й ранку в будинку по проїзду Академіка Тутковського, 6. Про це в соцмережі повідомив друг загиблого, волонтер Олександр Таргонський.
Поховання – о 12:00 на Смолянському військовому кладовищі.

Читайте також:
У ЦВК знайшли мертвим співробітника УДО. Попередньо – самогубство

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна