Додаткова військова допомога Україні: США готують патрульні катери і радари, – CNN

 

Сполучені Штати планують надати Україні додаткову військову допомогу на суму 125 мільйонів доларів, зокрема озброєні патрульні катери.

Про це 6 березня повідомляє CNN із посиланням на двох поінформованих щодо планів Пентагону американських високопосадовців.

Голови та члени відповідних комітетів Конгресу США матимуть можливість ознайомитися з пакетом допомоги до офіційного повідомлення Конгресу.

Зазначається, що це перша половина з 250 мільйонів доларів, виділених на допомогу Україні у сфері безпеки. Новий пакет допомоги включатиме контрбатарейні радари та патрульні катери Mark VI. Останні вважаються особливо важливими, враховуючи ситуацію в Чорному та Азовському морях, де створюють напруженість війська Росії.

“Відповідно до політики, міністерство оборони не коментує і не підтверджує потенційні чи заплановані пакети допомоги у сфері безпеки, поки вони перебувають на розгляді в Конгресі”, – заявив у коментарі телеканалу офіційний представник Пентагону підполковник Карл Глісон.

Як інформувала “Новинарня“, за планом, на 2020 рік Україні має бути виділено $250 млн з боку Пентагону в якості вже затвердженої допомоги, ще $50 млн виділятиметься за певних умов; також передбачається фінансування залишку з попереднього фінансового року.

Загалом від початку російської агресії проти України Сполучені Штати виділили Києву допомогу у сфері безпеки на $1,6 млрд.

Читайте також:
Пентагон звітує про підготовку “джавелінів” для України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна