ФСБ затримала українця в окупованому Криму

 

ФСБ РФ заявляє про затримання в окупованому Криму громадян України і Росії, які нібито перебувають в російському федеральному розшуку.

Про це у п’ятницю, 6 березня, передає “Новинарня” з посиланням на “Крим.Реалії”.

Обидва затримані прямували до Криму з материкової України.

“Під час прикордонного контролю затримано громадянина України 1983 року народження, який прямував із Києва до Феодосії. Під час перевірки документів прикордонникам стало відомо, що його особистістю зацікавлені російські органи внутрішніх справ Керчі”, – йдеться у повідомленні кримських ЗМІ, які посилаються на пресслужбу так званого прикордонного управління ФСБ Росії по Криму.

Стверджується, що раніше 36-річний громадянин України скоїв крадіжку в одному з місцевих магазинів і на момент чергового відвідання Криму був оголошений в розшук. За фактом крадіжки російські слідчі порушили кримінальну справу за статтею 158 КК Росії – крадіжка.

Другий затриманий – громадянин Росії 1993 року народження, прямував з Чернігова до Керчі.

“Прикордонники встановили, що відносно нього кримськими правоохоронними органами порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 2 статті 228 КК Росії – незаконні придбання, зберігання, перевезення, виготовлення, переробка наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені у великих розмірах”, – передає “Крим.Реалії”.

Повідомляється, що “після додаткової перевірки і складання необхідних документів обидва громадянина передані співробітникам МВС для здійснення подальших процесуальних дій”.

Поки що коментарів затриманих і їхніх адвокатів немає.

Читайте також:
“Жодної води до повної деокупації”, – Ташева розкритикувала ідею прем’єра щодо водопостачання в Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна