В Україні заснували відзнаку для молодих науковців ім. Героя Небесної Сотні Юрія Вербицького

 

Учасники ГО “Родина Героїв Небесної Сотні” заснували відзнаку на честь Героя Небесної Сотні Юрія Вербицького для мотивації українців розбудовувати країну науковими досягненнями та відданістю науковій доброчесності.

Як передає “Новинарня” у четвер, 5 березня, про це йдеться на сайті громадської організації.

“Вербицький мав переконання, що наукова еліта має демонструвати суспільству чесність, готовність боротися за правду та  ідеали. Його ставлення до науки базувалися на розумінні особистої відповідальності кожного вченого, на формуванні власного морального імперативу, якого потрібно дотримуватися у науковій сфері, де діють люди, наділені високими здібностями”, – йдеться у повідомленні.

Львівський науковець Юрій Вербицький працював у відділі сейсмічності Карпатського регіону Інституту геофізики НАН України, кандидат наук, альпініст і громадський активіст.

Досягнення Вербицького у науці є наслідком багаторічної безкомпромісної і талановитої праці. Створенням автоматизованої системи сейсмологічних спостережень та комплексного банку геофізичної інформації для Карпатського регіону України було закладено фундамент сейсмологічних досліджень сучасного типу.

У 2020 році відзнака мотивуватиме студентів, магістрантів та молодих вчених дослідити внесок Юрія Вербицького в українську науку.

Для участі у конкурсі потрібно підготувати наукову статтю, присвячену висвітленню наукового доробку Вербицького. Вік учасників – до 35 років.

Переможець конкурсу буде оголошений 25 серпня і отримає заохочення – фінансування розвитку своєї наукової діяльності у розмірі 10 тисяч гривень.

До складу конкурсної комісії входять провідні науковці, члени громадської організації “Родина Героїв Небесної Сотні” та представники громадських організацій.

Детальніше про заявку на участь у конкурсі можна знайти на сайті громадської організації “Родина Героїв Небесної Сотні”.

Як інформувала “Новинарня“, активістів Революції Гідності Ігоря Луценка та Юрія Вербицького викрали з приміщення Олександрівської лікарні 21 січня 2014 року. Їх катували і покинули в лісі. Луценку вдалося вижити після цих подій, Вербицький помер 22 січня.

Читайте також:
Коронавірус vs Небесна сотня: психологічна війна Росії проти України триває, – політолог

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.