ООС: ворог б’є з артилерії 120-мм біля Оріхового, четверо бійців ЗСУ поранені

 

Протягом 4 березня збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню.

Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Як повідомили у пресцентрі штабу ООС, 4 березня внаслідок ворожих обстрілів чотири військовослужбовця Об’єднаних сил отримали поранення.

Усі обстріли було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок), а саме:

  • поруч з Кримським — з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
  • двічі неподалік Оріхового — з мінометів калібру 120 мм противник випустив 11 мін та 8 мін з мінометів калібру 82 мм, а також 3 постріли ворог здійснив зі станкового протитанкового гранатомета;
  • поблизу Миронівського — з 82-мм міномета — 4 міни;
  • в районі населеного пункту Шуми — зі станкового протитанкового гранатомета — 6 пострілів;
  • поруч із Травневим — з міномету калібру 82 мм — 3 міни, а також вівся вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Окрім цього, упродовж минулої доби противник двічі здійснив провокаційний обстріл ділянки розведення № 3, застосувавши стрілецьку зброю. Постраждалих осіб немає. Вогонь у відповідь українські захисники не відкривали — з боку  ООС режим тиші було дотримано.

З початком цієї доби, станом на 7:00, російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. За поточну добу втрат немає.

Читайте також:

На Луганщині внаслідок обстрілу загинув старший сержант 58 омпбр Володимир Черненко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна