Україна не братиме участь у святкуванні 75-ї річниці закінчення війни у Москві 9 травня, – Пристайко

 

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, якщо Київ отримає від Москви запрошення на офіційні урочистості 9 травня, то відмовиться брати у них участь.

Про це у вівторок, 3 березня, передає “Новинарня” з посиланням на “Історичну правду”.

“Позиція наша зараз залишається такою, якою вона є: ні, ми не збираємося святкувати 9 травня. Ми, як і весь європейський континент, через 75 років, готові зрозуміти, чому сталася ця трагедія, і готові один одного пробачити. Ми вважаємо, що саме в цей бік має йти святкування. Це повинно бути святкування того, що нарешті континент перебуває протягом 75 років, якщо не брати до уваги наші шість років війни, у відносному мирі”, – заявив Пристайко.

Раніше в Кремлі заявляли, що планують запросити на заходи в Москві з нагоди “75-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні” низку світових лідерів, зокрема й президента України Володимира Зеленського.

Водночас в офісі президента повідомили, що Зеленський запрошення не отримував.

Як інформувала “Новинарня“, російські куратори проводять відбір у середовищі учасників незаконних збройних формувань на Донбасі для відправки до Москви для участі в параді 9 травня.

Раніше президент США Дональд Трамп отримавши запрошення від Володимира Путіна заявив, що “із задоволенням” поїхав би до столиці Росії Москви 9 травня 2020 року, “якби міг”.

Читайте також:
Росгвардія до 9 травня закуповує автомобільні наклейки “На Берлін”

Лідери США та Британії відвідають Україну 8 травня, аби збалансувати участь у російських заходах, – The Guardian

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна