Держдума РФ підтримала поправку Путіна до Конституції про Бога

 

Комітет Держдуми з держбудівництва та законодавства рекомендував палаті підтримати запропоновану президентом РФ Володимиром Путіним поправку до законопроєкту про зміни в Конституції, в якій “Бог згадується в історичному контексті”.

Про це в понеділок, 3 березня, йдеться на сайті Держдуми.

Поправку пропонується додати в главу 3 основного закону, вона стане частиною нової статті 67.1.

“Російська Федерація, об’єднана тисячолітньою історією, зберігаючи пам’ять предків і передані нам ідеали та віру в Бога, а також наступність у розвитку російської держави, визнає державну єдність, яка склалася історично”, — йдеться в тексті.

У Кремлі запевнили, що Росія залишається світською державою, незважаючи на пропозицію внести в текст Конституції згадку про Бога.

“Очевидно, що держава жодним чином свій світський характер не втрачає”, — сказав представник Кремля.

“(Зберігаючи пам’ять предків), які передали нам ідеали і віру в Бога”. Так, дійсно, є така фраза”, — сказав речник Путіна Дмитро Пєсков, коментуючи спрямовані президентом в Думу поправки до другого читання його законопроєкту про внесення змін до Конституції.

Пєсков зауважив, що йдеться про загальні для росіян ідеали.

Читайте також:
Російський суддя назвав СРСР “незаконно утвореною державою”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна